A HDC-HŐÉRZÉKELŐ KÁBELEK

Kábeleink könnyen telepíthetők, tartós és folyamatos hőérzékelést biztosítanak. Megbízható működés még a legszélsőségesebb körülmények között is. HDC kábeleink veszélyes területeken is biztonsággal alkalmazhatók.

Az EN54 28:2016 szabvány szerint tanúsítva!

UV-álló, továbbfejlesztett vegyszer- és korrózióállósággal.

  • Aktiválási hőmérséklet: 68°C, 78°C, 88°C, 105°C, 185°C, 230°C
  • Nincs téves riasztás
  • Egyszerű telepítés
  • Kompatibilis hagyományos és címezhető rendszerekkel
  • Hosszú érzékelő zónák (akár 3000m)
  • Gyors riasztási reakció
  • Beltéri és kültéri alkalmazás
  • Karbantartásmentes

NAGYKONYHAI VÉDELEM

A professzionális és ipari konyhák számos nehézséget jelentenek a tűzérzékelő rendszerek szempontjából: ingadozó környezeti hőmérséklet, légköri gőzök, gázok és füst a főzési folyamatok során. Mivel hőérzékelő kábeleinket kifejezetten arra tervezték, hogy megbirkózzon a zord környezeti hatásokkal, így ideális megoldás lehet konyhai tűzérzékelő és oltórendszerekhez.

RAKTÁRAK VÉDELME

A zsúfolt raktárakban a kis tűz is nagyon gyorsan függőlegesen terjedhet, ami néhány percen belül az acélszerkezet meglágyulását okozhatja, ami az állvány összeomlásához vezethet, ezért fontos a tűz korai szakaszában való észlelése. HDC hőkábeleink magába az állványba szerelhetők így a lehető leghamarabb képes érzékelni a túlmelegedés korai szakaszát és indítani a riasztást.

NAPELEMEK VÉDELME

Az új technológiák új kockázatokkal járnak ezért létfontosságú, hogy a napelem farmok és napelemek megfelelő tűzjelző rendszerrel rendelkezzenek. Hőérzékelő kábeleink kiváló megoldást kínálnak: időjárásállók és karbantartást nem igénylő termékek, amelyek a panelek közvetlen közelébe telepíthető, így gyors és megbízható észlelést biztosítanak a túlmelegedésről.

PARKOLÓHÁZAK VÉDELME

A parkolóházakban keletkező tűz nagy kockázatot jelent a vagyon- és életbiztonság tekintetében. Ezen területek nem felügyelhetők teljes biztonsággal pontszerű hő- és füstérzékelőkkel mivel gyakoriak lennének a nem kívánt riasztások a gépjárművek kipufogógáz kibocsájtása miatt. A HDC hőérzékelő kábel ezzel szemben egy költséghatékony, megbízható tűzérzékelési módszer lehet parkolóházakban.

ERŐMŰVEK VÉDELME

Minden erőműben fokozottan jelen van a tűzveszély. A szénszállító szalagoktól a túlmelegedő, nagyfeszültségű kábeltálcákig az erőművek hatékony tűzérzékelést igényelnek. A napelem parkok, a szélturbinák esetében, melyek távvezérelhetők és nem igényelnek emberi jelenlétet elengedhetetlen a gyors és hatékony tűzérzékelés. Kábeleink segítséget nyújtanak ezen a folyamatosan fejlődő piacon is.

VESZÉLYES TEREK VÉDELME

Az olajfinomítók és a gáztározók egyértelműen veszélyes területek, de tudnunk kell azt is, hogy a szeszfőzdék, a veszélyes árukat árusító üzletek és a benzinkutak is veszélyes területnek minősülnek. Az érzékelés gyújtószikra mentessé tehető HDC hőérzékelő kábeleink segítségével, mivel nem rendelkeznek elektromos induktivitással vagy kapacitással, így biztonságosan alkalmazhatók ezeken a veszélyes területeken.

ALACSONY HŐMÉRSÉKLETŰ TEREK VÉDELME

Az FS HDC hőérzékelő kábel, olyan helyekre is telepíthető, ahol rendkívül alacsony környezeti hőmérséklet fordul elő, pl.: hűtőházakba, kültérre – extrém hideg éghajlaton, kriogén gázfeldolgozó üzembe, fagyasztott élelmiszert feldolgozó üzemekbe akár -40°C-ig. Az ilyen helyeken történő telepítés megegyezik a normál kiépítéssel csupán néhány óvintézkedést szükséges betartani, melyről minden esetben tájékoztatjuk ügyfeleinket.

ALAGUTAK VÉDELME

Egy jármű kigyulladása mindig komoly dolog, de mindez egy alagútban, az katasztrofális lehet. Az alagutak szűk teréből adódóan egy kis tűz is nagyon gyorsan felerősödhet, ezért létfontosságú a hő mielőbbi észlelése. Kábeleink hatékony hőérzékelést biztosítanak az úttest felett, az alagút teljes hosszában, mely más érzékelőkkel nem kivitelezhető.

MOTORTÉR VÉDELME

A motortérben keletkezett tüzek nemcsak vagyonvesztéshez vezetnek, hanem nagy életveszélyt is jelentenek. A motorterek zárt terekben vannak, ahol a légkör erősen korrozív és a motor működése közben a környezeti hőmérséklet is nagyon magas lehet. HDC hőkábeleink ezekhez az alkalmazásokhoz is ideális az FT-185-R aktiválási hőmérséklete 185°C mely rendkívül ellenálló nylon bevonattal rendelkezik az FT-230-X 230°C-on aktiválódik és vastag gumibevonattal rendelkezik.

FS-H068

hőérzékelő kábel

FS-H105

hőérzékelő kábel

FS-H078

hőérzékelő kábel

FS-H185-R

hőérzékelő kábel

FS-H088

hőérzékelő kábel

FS-H230-X

hőérzékelő kábel

VÁRJUK MEGKERESÉSÉT

Keressen minket elérhetőségeink bármelyikén, kérje ajánlatunkat, tudjon meg többet HDC hőérzékelő kábeleinkről!

Hőérzékelő kábeleink értékesítése mellett teljes körű tűzvédelmi tervezéssel és kivitelezéssel is segíthetjük cége biztonságos működését.

Firesec © 2023 – Kapcsolat