NAGYKONYHAI OLTÓRENDSZER

Az általunk kínált mérnöki megoldások teljeskörű védelmet nyújtanak a konyhák tűzvédelmére országszerte. A konyhai oltórendszereink megfelelnek az NFPA (National Fire Protection Association/ Nemzeti Tűzvédelmi Szövetség) követelményeinek és az UL 300 szabványnak, melyet a gyártók valós tűztesztekkel igazolnak.

Rendszereinket úgy tervezték, hogy az kielégítse az épület és az étterem üzemeltetői által támasztott követelményeket és igényeket, így a rendszer megvédi az értékes konyhai eszközöket és helyiségeket az esetleges tűzkártól, illetve biztosítja az ott dolgozók biztonságát, testi épségét.

JOGSZABÁLYI KÖTELEZETTSÉG!

Hazánkban a nagykonyhai oltórendszerek létesítése jogszabályi kötelezés, de történhet önkéntes vállalás alapján, valamint biztosítói társaságok is elrendelhetik.

Az 54/2014. (XII.5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról című rendelet előírja az oltórendszer létesítését, minden olyan konyhában ahol az olajat, zsiradékot felhasználó, feldolgozó nagykonyhai készülékek, melyek egy csoportba vagy egy elszívóernyő alá vannak telepítve, és teljesítményük meghaladja az 50 kW-ot (beleértve a bennük tárolt olaj és zsiradék fűtőértéke is).

berendezesspecifikus-vedelem-1

Berendezésspecifikus megoldás

zona-vedelem-1

Zóna védelem

A KONYHÁK TELJES KÖRŰ VÉDELMÉNEK MEGOLDÁSAI

Rendszereink kétfajta megoldást kínálnak a nagykonyhai berendezések védelmére.

Berendezésspecifikus megoldás (Appliance Specific)

A berendezésspecifikus megoldás olyan készülék-specifikus védelmet nyújt, amely általában alacsonyabb induló költséget jelent. A rendszer ideális választás olyan kereskedelmi konyhákban, ahol a készülék elhelyezése rögzített, például gyorséttermi hálózatokban, alkalmi éttermekben, tengerjáró hajókon és iskolai éttermekben.

Zóna védelem (Zone Defense)

A zónavédelmi rendszer nagyobb rugalmasságot biztosít azáltal, hogy lehetővé teszi a konyhai készülékek újrakonfigurálását és áthelyezését anélkül, hogy át kellene helyezni a rendszer szórófejeit. Ez a műszaki megoldás a legköltséghatékonyabb a konyhai berendezés élettartama alatt. A zónavédelmi konyhai oltórendszert fine dining éttermek, kulináris iskolák, katonai létesítmények, szállodák és kórházak igényeire tervezték.

TULAJDONSÁGOK ÉS ELŐNYÖK

 • Versenyképes árképzés és költséghatékony alkatrészek
 • Az oltóanyag nem korrodálja a rozsdamentes acélt, készülékeket
 • UL 300 és NFPA előírásoknak megfelel
 • Töltött, tárolt nyomástartó palackok
 • Új telepítésre vagy utólagos kiépítésre tervezték
 • Maximális hatóanyag kibocsátás kevesebb fúvókával
 • Berendezésspecifikus vagy zónavédelmi lefedettség
 • Mechanikus, pneumatikus vagy elektromos érzékelési lehetőségek
 • A kézi oltásindító berendezések kialakítása úgy lett megtervezve, hogy minimalizálja a véletlenszerű indítást a maximális biztonság mellett
 • Kompatibilis az épület tűzjelző központjával és más tűzvédelmi berendezésekkel

Mechanikus kioldó modul (MRM)

A mechanikus kioldó modul (MRM) a KP rendszer vezérlő egysége. Az MRM rugós kialakítású a mechanikus bemenetnek köszönhetően. Elektromos, mechanikus vagy pneumatikus kimenetekkel rendelkezik. Az MRM összekapcsolja és vezérli az indító patront, gázelzáró szerelvényeket, az oltótartály indítását.

Az MRM egy nitrogén palack segítségével akár 1-10 oltótartály egyidejű indítására képes. Az MRM modul két gyorskapcsolóval rendelkezik – az egyik az elektromos jelzéshez, áramszünet és egyéb kiegészítő funkciókkal, valamint egy második riasztó kapcsoló tűzjelző központhoz való csatlakoztatáshoz. Az MRM modul előre telepítve van saját rozsdamentes acél házba. A rozsdamentes ház úgy van kialakítva, hogy a rendszer állapota és a nitrogénpalack nyomása ellenőrizhető legyen.

PNEUMATIKUS KIOLDÓ MODUL (PRM)

A pneumatikus kioldó modul (PRM) mechanikus kioldó vezérlőegység, amely kiváló érzékelést biztosít lineáris pneumatikus érzékelő rendszerrel a hőkioldós olvadóbetétes hálózat helyett. Amikor a vonalmenti hálózat bármely pontján tűzhatás éri, a nyomás csökken a hálózatban és a modul elindítja a nitrogén indító palackot. A PRM használatának néhány előnye a KP rendszerben a következők:

 • nincs érzékelő kábel, nincs szükség kötőelemekre, nincs vezeték és sarokgörgő

A PRM modul szintén vezérli, összeköti az indító patront, a lineáris pneumatikus érzékelő hálózatot és kézi oltásindítót (indítókat), gázszelepeket, konyhai eszközök áramtalanítóit és az oltópalack (palackok) indítását. PRM modul képes egyszerre akár 10 tartályt is indítani és két gázüzemű konyhai berendezés szelepét vezérelni. A modul alkalmas két távoli kézi oltásindító vezérlésére és kiürítési jelző gyorskapcsolására.

STRIKE ™ Kettős INDÍTÓ EGYSÉG

A STRIKE vezérlőegység az évek óta tartó bányászat, tranzit és katonai elektronikus fejlődés eredménye. Kifejezetten arra tervezték a tűzvédelmi rendszerrel együttműködve, hogy a STRIKE vezérlőegység képes legyen két teljesen különálló tér figyelésére és védelmére. A vezérlőegység csatlakoztatható kiegészítő vezérlőkhöz, riasztórendszerekhez. Az elsődleges és másodlagos akkumulátorok folyamatos, megszakítás nélküli tűzérzékelést és oltást biztosítanak külső tápegység nélkül. A hagyományos vezérléssel ellentétben, a STRIKE vezérlőegység lineáris hőérzékelőket és pontszerű hőérzékelőket használ, amelyek nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, így minimalizálva a zsírlerakódások negatív hatásait.

Tulajdonságok, előnyök

 • Külön felületet biztosít a felügyelt számára kiegészítő távirányító FACP a tűz és a hibajelzéshez
 • Windows alapú opcionális programozó szoftver
 • Eseménynaplózás és rögzítés
 • Interfészek az Amerex UL listázott gázszelephez és több reléhez nagyáramú segédkapcsoló modulok
 • Helyi piezo hangjelzés
 • Hibajelző LED és figyelmeztetés
 • Kulcsos zárható fedlap
 • 24/7/365 tűzérzékelést és működtetést biztosít
 • Nincs szükség külső légkondicionálóra
 • Normál és meghibásodásmentes gázszelep működés
 • Egyszerű telepítés és karbantartás
 • Dekoratív, szálcsiszolt rozsdamentes acél ház

VÁRJUK MEGKERESÉSÉT

Keressen minket elérhetőségeink bármelyikén, kérje ajánlatunkat, tudjon meg többet nagykonhyai oltórendszereinkről!

A könnyebb döntés érdekében tekintse meg referenciáinkat is a nagykonyhai oltórendszerek tekintetében!

Firesec © 2024 – Kapcsolat